2min

Tags in dit artikel

, , ,

HTC komt met een add-on voor zijn virtual reality headset, de Vive. Die maakt het mogelijk om het apparaat draadloos te gebruiken. Daarmee komt HTC tegemoet aan de veel gehoorde kritiek op virtual reality-brillen, de aanwezigheid van een bedrade kabel.

De toevoeging is ontworpen door het bedrijf TPCAST en ontworpen als onderdeel van het Vive X-programma. Dat programma werd vorig jaar gelanceerd door HTC, toen het zijn virtual reality headset presenteerde. De gedachte was om 100 miljoen dollar te investeren in startups die technologie willen maken voor de Vive.

De toevoeging die de HTC Vive een draadloze headset moet maken kost in de Verenigde Staten 220 dollar. Volgens het bedrijf zal de add-on de Vive-ervaring “flink verbeteren” en zal er “geen merkbaar verschil” zijn in onder meer de framerate die de bril biedt.

HTC gaat er niet vanuit dat iedereen de add-on koopt, maar gokt enkel op de “toegewijde gebruiker”.  Arcadehallen die de virtual reality bril in bezit hebben, zullen dan bijvoorbeeld geen last meer hebben van draden en struikelende gebruikers hebben.

De TPCAST-toevoeging stuurt beelden naar de computer, die dus nog altijd de meeste rekenkracht moet leveren. Hoe het werkt is niet onthuld, maar de latency bedraagt nog geen 15ms. De accuduur van het apparaat bedraagt anderhalf uur, dus gebruikers zullen geen oneindige VR-ervaring hebben. Een extra add-on met een grotere accu zal binnenkort worden gepresenteerd.

Pre-orders van de toevoeging beginnen vandaag in China. Het is nog niet zeker wanneer het apparaat in de Verenigde Staten en andere landen verkrijgbaar is. Levering zal volgens HTC in de loop van maart 2017 plaatsvinden.