2min

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het de komende jaren opnieuw jaarlijks 1 miljard dollar gaat investeren in cyber security. Beveiliging wordt elk jaar belangrijker aangezien de cybercriminelen ook elk jaar slimmer en handiger worden. Microsoft hoopt door fors te investeren in cyber security een antwoord te kunnen bieden op de stijgende risico’s en aanvallen.

In een interiew met Reuters tijdens de BlueHat Cyber Security Conferentie in Tel Aviv heeft Bharat Shah, vicepresident of Security bij Microsoft, laten weten dat het budget van 1 miljard dollar per jaar wordt voortgezet en dat dat exclusief eventuele overnames is in de richting van cyber security. Hij laat weten dat een aantal jaar geleden het aantal cyberaanvallen zo’n 20.000 per week was, nu zitten we al op 600.000 a 700.000 aanvallen per week volgens de data die Microsoft verzameld. Kortgeleden liet Martijn Lom van Kaspersky in een interview weten, dat zij dagelijks ruim 300.000 malware-samples voorbij zien komen, waardoor de schatting van Microsoft mogelijk nog aan de lage kant is.

Microsoft ziet vooral een uitdaging in adequate beveiliging voor zijn clouddiensten, nu alles naar de cloud verplaatst en we daar allemaal steeds afhankelijker van worden is het belangrijk dat de cloud ook goed wordt beveiligd. Microsoft investeert dan ook fors in het bedrijf om beveiligingsoplossingen te verbeteren, maar is ook niet bang om overnames te doen. In de afgelopen twee jaar kocht Microsoft maar liefst drie beveiligingsbedrijven op die toevallig allemaal in Israël zijn gevestigd. Het gaat om Aorato, Adollom en Secure Islands, waarbij de meeste gespecialiseerd waren in enterprise cloud security.

Ondertussen doet Microsoft’s investeringsdivisie ook fikse investeringen in startups die zich bezig houden met cyber security. Ook daar zijn flink wat investeringen te vinden die naar startups in Israël gaan, in dat land is kennis in cyber security groter dan in veel andere landen en daarom worden daar ook veel overnames gedaan.