min

Tags in dit artikel

, , , ,

Een Amerikaanse man uit Oregan heeft bekend dat hij een DDoS aanval heeft uitgevoerd op eBay, waardoor het bedrijf minimaal 5.000 dollar schade heeft geleden. Dat is bekendgemaakt door de Amerika autoriteiten.

De eenentwintigjarige Anthony Scott Clark, gaf toe dat hij met een aantal anderen de controle heeft overgenomen van 20,000 computers. Volgens het Amerikaanse departement van justitie, buitte Clark in 2003 een lek in Windows uit en wist daardoor toegang te krijgen tot de computers. Middels een DDoS (distributed denial of service) aanval wist hij eBay en een aantal andere site offline te krijgen. De man werd vervolgens door de Amerikaanse geheime dienst opgespoord en aangehouden.

Volgens justitie werden de besmette computers aangemeld bij een IRC server en kregen ze daar van Clark de opdracht voor de DDoS aanval, waardoor Clark dus de hoofdverdachte was.
Nu hij de actie heeft toegegeven kan Clark uitkijken naar een maximale gevangenisstraf van 10 jaar en een boete van maximaal 250.000 euro voor het ‘bewust toebrengen van schade aan een beveiligde computer’.

Alhoewel Clark dus op een fikse straf kan rekenen, heeft zijn actie niet veel uitgehaald, want zoals gezegd heeft justitie de totale schade op minimaal 5.000 dollar geschat.