Een Duitse rechter heeft bepaalt dat een DDoS-aanval hetzelfde is als sabotage en daarmee dus ook strafbaar. Hierdoor kunnen mensen die een DDoS-aanval uitvoeren, opzetten of bedenken worden vervolgt en berecht. De eerste verdachte is inmiddels berecht tot 2,5 jaar cel.

De Duitse rechter acht dat een DDoS-aanval onder paragraaf 303B van het Duitse strafrecht valt. Artikel 303 gaat onder meer over vernieling maar deze paragraaf meer specifiek over het beschadigen van computers en aanverwante apparatuur.

De eerst verdachte is inmiddels veroordeeld tot 2,5 jaar cel, dit gebeurde afgelopen maart. Het betrof een persoon die met behulp van een gekaapt botnet probeerde om wedkantoren af te persen. De verdachte huurde uiteindelijk servercapaciteit in Rusland om zijn botnet te kunnen besturen en legde de websites van wedkantoren plat die weigerde te betalen. De websites werden platgelegd door met het botnet een DDoS-aanval uit te voeren op deze websites.


De websites van de wedkantoren waren hierdoor enkele dagen onbereikbaar en liepen daardoor schade op. De totale schade werd becijferd op 350.000 euro, daarboven werd nog een bedrag van 10.000 euro becijferd dat door de bedrijven werd uitgegeven aan externe technische hulp.

De verdachte werd voor dit alles uiteindelijk veroordeeld tot 2,5 jaar cel.