1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het Britse Ministerie van Binnenlandse Zaken is op dit moment druk aan het onderhandelen met Microsoft over de encryptie op het nieuwe besturingssyteem. Zo wil het Verenigd koninkrijk toegang hebben tot data op pc´s van criminelen.

Windows Vista maakt gebruik van het BitLocker Drive encryptietechnologie, een techniek aanwezig in TPM chips. Deze chips zitten standaard op de moederborden van nieuwe pc´s. De bedoeling van de chip is dat de gebruiker geen auteursrechten meer schendt.

Dankzij de encryptietechnologie die op de chip staat, zijn harde schijven in Windows Vista beveiligd met een encryptiesleutel. De Britse regering is nu bang dat het zowat onmogelijk zal zijn om nog bewijsmateriaal te vinden op computers van criminelen.

Het gevolg is dat de Britse overheid een regeling wil treffen met Microsoft, om via een achterdeurtje toch aan de data te kunnen. Het is tot nog toe onbekend of Microsoft akkoord gaat met het verzoek. De vraag is natuurlijk of hackers geen misbruik zullen maken van het achterpoortje indien Microsoft een dergelijk systeem inbouwt.