PTC maakt versie 6.5 van connectiviteitsplatform KEPServerEX beschikbaar

Abonneer je gratis op Techzine!

PTC laat aan Techzine weten over de nieuwe release van zijn industrieel connectiviteitsplatform, KEPServerEX versie 6.5. Hiermee wil het bedrijf zijn mogelijkheden voor industrial control system (ICS)-security uitbreiden. Gebruikers krijgen er tools en best practices ter ondersteuning van “defense-in-depth programs” bij.

Binnen de versie staat bijvoorbeeld een versterkte cybersecurity-samenwerking met de klanten centraal, door middel van een Shared Responsibility Model. Met dit framework speelt het bedrijf in op het huidige security-landschap, waarbij de druk op industriële organisaties ligt om hun operationeel netwerk te beveiligen. PTC wijst hierbij op recente kwetsbaarheden.

Door het Shared Responsibility Model wordt er direct samengewerkt met de klanten, om security-problemen van organisaties van verschillende groottes aan te pakken. Het bedrijf benadrukt nieuwe security-features te blijven toevoegen aan zijn producten en zijn onderdelen up-to-date te houden, zodat klanten minder blootgesteld worden aan kwetsbaarheden en cyberaanvallen.

Handleiding

De nieuwe versie beschikt ook over een nieuwe Secure Deployment Guide, om de adoptie van security best practices uit te breiden. Gebruikers kunnen hiermee productie-instances van KEPServerEX implementeren om de security-risico’s te laten afnemen. De handleiding komt met strategische aanbevelingen rondom bijvoorbeeld het voortdurende onderhoud van servers.

Andere updates

In versie 6.5 vinden we ook 32 andere updates die betrekking hebben op serveronderdelen, drivers en plug-ins. Bijvoorbeeld de Torque Tool Ethernet-driver is voorzien van een update. Andere functies somt PTC in de aankondiging als volgt op:

  • Project File Protection: Maakt het voor gebruikers mogelijk om .opt-bestanden te versleutelen als ze overgedragen worden naar andere instances van KEPServerEX. Deze mogelijkheid gebruikt moderne encryptie om het voor aanvallers lastiger te maken brute aanvalsmethodes te gebruiken.
  • Administrator Password in Install: Stelt gebruikers in staat om een administrator-wachtwoord in te stellen tijdens de KEPServerEX-installatie, om de security van applicatie-instellingen te versterken, zelfs voor de configuratie.
  • Back-end Security Updates: Geüpdatete encryptie-algoritmes helpen tegen encryptie-omzeilende technolgoie en versterken de voortdurende security van de applicatie.

KEPServerEX is per direct beschikbaar voor klanten met geldige V5- en V6-licenties van KEPServerEX.