1 min

Tags in dit artikel

, ,

Experts van Sophos’s wereldwijde netwerk van virus, spyware en spam analyses, waarschuwen voor een nieuw soort phising e-mail die de ontvanger wil aanzetten tot het bellen van een specifiek telefoonnummer waarbij gevraagd wordt naar de kredietkaartgegevens.

Deze e-mail, zogezegd uit naam van PayPal, beweert dat de rekening van de gebruiker het doelwit was van fraudepraktijken. Nochtans, in vergelijking met alle vorige phising e-mails, is deze keer geen internetlink of antwoordadres in de mail terug te vinden. Deze wil echter de ontvanger aansporen om verdere details te verifiëren via telefonisch contact.

Nadat het telefoonnummer is gedraaid, worden misleidde gebruikers verwelkomd door een automatische boodschap. Deze luidt als volgt: “Welcome to account verification. Please type your 16 digits card number.” Zodra de kredietkaartgegevens zijn doorgegeven, kan de scammer de informatie stelen voor zijn eigen bestwil.

“Phishing via websites, e-mail en fax zijn al langer bekend, maar nu proberen ze met vissen via de telefoon andermans geld te vangen. Omdat het om een nieuwe manier van Phishing gaat moet de internetgebruikers hierover goed inlichten worden”, valdus Sophos.

Een afbeelding van de e-mail en een geluidsopname van het automatische bericht zijn beschikbaar.