1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De website van Tweede Kamerlid Geert Wilders is inmiddels twee keer gehackt. De daad is gepleegd door een groep van islamitisch hackers die zich de ‘Cyber-Warrior TIM for ISLAM’ noemen. Afgelopen vrijdag is de website van Wilders ook al geteisterd door de hackers.

De boodschap die de hackers achterlieten na de aanval op de website was: "Terwijl de gehele islamitische wereld met respect naar jullie profeet verwijst, blijven jullie de almachtige profeet van de Islam beledigen met afschuwelijke en respectloze cartoons."

Kort nadat de website gerevalideerd was van de eerst aanval werd de site voort de tweede keer gehackt. Het bedrijf die de hosting verzorgd voor de site van Wilders wilde geen commentaar leveren.

Het motief voor het meerdere malen platleggen van de site zijn de Deense cartoons, die de hackers, zo blijkt uit de boodschap op de gehackte site, niet waarderen. Kamerlid Wilders publiceerde onlangs deze cartoons als steunbetuiging aan de Deense cartoonisten, die over de hele wereld veel ophef veroorzaakte.

De website van Wilders is inmiddels weer gewoon bereikbaar.