1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Duitse hacker Halvar Flake komt niet door de douane van de Verenigde Staten, zo schrijft hij op zijn blog. Door een verkeerd visum mag de hacker Amerika niet in.

Na landen op het vliegveld werd de hacker tegen gehouden door de douane van Amerika. Na een ondervraging van ruim vier uur is besloten de hacker terug te sturen naar zijn eigen land, Duitsland.

De hacker was onderweg naar een conferentie genaamd Black-Hat. Voor deze conferentie had hij een stel hack-technieken meegenomen. Deze technieken waren de reden dat de hacker staande werd gehouden. Maar niet de echte oorzaak waarom hij Amerika niet in mag. De hacker was namelijk van plan om particuliere trainingen te gaan geven in de Verenigde Staten. Voor dit bezoek is echter een ander visum vereist dan de man op zak had.

Flake merkt op zijn blog al op dat op de conferentie meestal mensen van de overheid aanwezig zijn: "Ik heb mensen getraind van de departementen van defensie, energie, homeland security en de meeste andere agentschappen die u kunt bedenken." Zo schrijft hij ironisch.

Door deze fout moet Flake de langdurige procedure in gang zetten om naar Amerika te kunnen in het vervolg. De visa waiver-methode is uitgesloten voor hem. Of Flake nog op tijd gaat zijn voor de Black-Hat conferentie lijkt erg onwaarschijnlijk, dit geeft hij zelf ook toe.