De Britse hacker die overheidscomputers van de Amerikaanse overheid had gekraakt heeft een nieuwe mogelijkheid gekregen van het hoger Gerechtshof in Engeland om zich te verzetten tegen de uitlevering.

De Britse hacker had ingebroken op systemen van het ministerie van Defensie. Hier zocht hij naar UFO-informatie, hij was toentertijd namelijk geobsedeerd door UFO’s. De Britse hacker zou volgens de rechters in Engeland echter uitgeleverd moeten worden aan de Verenigde Staten, zodat hij daar berecht kan worden.

Omdat later bleek dat de Brit lijdt aan het syndroom van Asperger is het nog niet zeker of hij wel aan de Verenigde Staten wordt uitgeleverd. Hier was namelijk geen rekening meegehouden in de veroordeling van deze Brit.

Het syndroom van Asperger kan ervoor zorgen dat men heel naïef handelt, men raakt op die manier zo geobsedeerd door de gebeurtenis dat hij niet meer met bewustzijn handelt. Hij heeft overigens ook nooit ontkent dat hij zichzelf geen toegang had verschaft tot de systemen, hij werd ook op heterdaad betrapt toen hij een foto aan het downloaden was van de systemen.

De 42-jarige Gary McKinnon kan nu in hoger beroep gaan tegen de uitspraak, heeft het hof bekend gemaakt. Of hij dit doet lijkt voor de hand liggend, de advocaten van McKinnon geven namelijk aan dat de kans groot is dat hij zelfmoord pleegt wanneer hij overgedragen wordt aan de VS.