1 min

Tags in dit artikel

, ,

Wisselkantoor Travelex betaalde 2,3 miljoen dollar aan cybercriminelen na een ransomware-aanval. De systemen van Travelex werden begin januari versleuteld door ransomware. Travelex heeft cyberecriminelen betaald om verloren data terug te krijgen blijkt uit bronnen van The Wall Street Journal.

Niet alleen werden grote delen van de systemen van Travelex versleuteld door de ransomware, ook werd er veel klantendata buitgemaakt. De cybercriminelen wilde naar verluid 3 miljoen dollar in ruil voor de gestolen data en de sleutel tot de versleutelde bestanden. Uiteindelijk is er 2,3 miljoen dollar betaald door Travelex.

Het bedrijf werd getroffen door de Sodinokibi-ransomware. Hierdoor moesten veel systemen offline. Daardoor kon er een paar weken geen gebruik gemaakt worden van de online diensten van Travelex. De fysieke wisselkantoren bleven wel operationeel, zij het met enige beperkingen voor klanten.

Travelex heeft niet gereageerd op de gelekte informatie. Het bedrijf wacht de resultaten van een lopend onderzoek eerst nog af voor het een verklaring afgeeft.