1 min

Tags in dit artikel

,

Citrix heeft de add-on App Protection uitgebracht voor zijn Virtual Apps and Desktops-omgeving. Met de add-on worden nu ook bedrijfskritische applicaties en data beveiligd op niet door de IT-adeling beheerde devices. Hiermee wordt de toegang tot bedrijfssystemen en data beter afgeschermd.

Citrix signaleerde dat door de huidige coronacrisis veel bedrijven moesten improviseren om thuiswerken mogelijk te maken. Vaak had dit tot gevolg dat veel medewerkers vanaf hun eigen appratuur toegang moesten zoeken tot de bedrijfsomgeving en data om hun werk te kunnen doen.

Veiligheidsrisico

Deze eigen desktops, laptops, tablets en smartphones worden niet door de IT-afdeling beheerd, wat gevolgen heeft voor de netwerkbeveiliging. Dit met alle gevolgen van dien, omdat hackers hierdoor makkelijker toegang tot deze systemen kunnen krijgen. Citrix constateerde een toename van keylogging en screen capture malware.

App protection add-on

De nu gepresenteerde add-on App Protection voorkomt keylogging door de toetsaanslagen te versleutelen en de hackers een onleesbare tekst te sturen. Verder voorkomt de add-on screen capture door alle gemaakte screen shots direct om te zetten naar blanco afbeeldingen. De add-on is per direct beschikbaar.

Tip: Citrix maakt Workspace intelligent en toekomstbestendig