Securitybedrijf Unbound Tech lanceert Crypto-of-Things, een ‘cryptographic key system’ om inloggen zonder wachtwoord mogelijk te maken.

Het platform maakt gebruik van Unbounds NextGen Key Orchestrationplatform en slaat cryptografische sleutels over meerdere apparaten op, waardoor een cryptokey altijd en overal kan worden beveiligd. De cryptografische data bestaat nooit in zijn volledige vorm op één specifieke plaats. Het nieuwe cryptosysteem kan ook worden gebruikt om toegang te krijgen tot blockchain wallets.

Volgens Unbound Tech is het Crypto-of-Things platform ontworpen om handelingen met een hoog risico te beveiligen en om transacties te verifiëren zonder de typische security-, bruikbaarheid- en kostenafwegingen die bij traditionele beveiligingsmethoden horen.

“Unbounds Crypto-of-Things maakt gebruik van onze geavanceerde software die naadloze integratie levert en gebruikmaakt van het bestaande securitybeleid van een bedrijf, terwijl het een unified interface biedt met de hoogste mate van security voor alle soorten apparaten,” zei Yehuda Lindell, CEO van Unbound Tech.

De IT-wereld is al jaren bezig met het ontdekken en ontwikkelen van wachtwoordloze oplossingen en concepten. Lindell beweert dat het invoeren van deze wachtwoordloze oplossingen maar traag verloopt omdat software-oplossingen vaak niet veilig genoeg zijn, en hardware-oplossingen vaak leiden tot slechte gebruikerservaringen en andere problemen.

Wachtwoordloos is de nieuwe toekomst

Bedrijven kijken tegenwoordig steeds meer naar wachtwoordloze inlogoplossingen zoals multi-factor authenticatie om hun systemen te beveiligen. Mensen die hun accounts alleen maar beveiligen met een simpel wachtwoord worden vaak blootgesteld aan eenvoudige cyberaanvallen. Wachtwoorden worden vaak hergebruikt, ook al is het bekend dat dit niet veilig is.

De problemen met het gebruik van onveilige wachtwoorden komt door het vele thuiswerken in de afgelopen maanden weer naar boven. Uit onderzoek van CyberArk blijkt dat 93 procent van de werkende ouders dezelfde wachtwoorden gebruikt voor verschillende applicaties en apparaten, en dat 37 procent hiervan deze wachtwoorden ook onbeschermd bewaart in de browser van een zakelijk apparaat.

Tip: Okta gaat voor voor wachtwoordloze toekomst met meer use cases