Abonneer je gratis op Techzine!

Postbank heeft laten weten dat er een virus in omloop is die mogelijk gegevens van Postbank gebruikers kan ontfutselen. Het virus installeert zich op de computer van de gebruiker zodra deze een bepaalde website heeft bezocht.

Het virus vraagt bij het inloggen op de website van de Postbank zogenaamde ‘tan-codes’. Deze codes zijn nodig om gebruik te kunnen maken van het internetbankieren. Via het internetbankieren kunnen dan transacties gemaakt worden. Zo kunnen de virusmakers de bankrekening van het slachtoffer plunderen.

De Postbank heeft op de website al een waarschuwing geplaatst om hier niet in te trappen en dit invoerscherm te negeren. Nog geen gebruikers van de Postbank zijn gedupeerd door het virus, aldus een woordvoerster van de bank. Zodra dit wel het geval zal zijn, zal de bank het slachtoffer schadeloos stellen. Een programma om het virus te verwijderen is te downloaden op de website van de Postbank.

Het virus probeert ook gegevens van eBay te achterhalen. De Postbank waarschuwt daarom ook om op eBay het invoerscherm te negeren.