2min

Security-leverancier Tanium gaat intensief samenwerken met public cloudaanbieder Google Cloud. Binnen de samenwerking komt de securityspecialist onder meer met een nieuwe cloudgebaseerde dienst. Ook wordt samengewerkt op het gebied van zero trust.

De samenwerking bestaat in eerste instantie uit het ervoor zorgen dat bedrijven makkelijker en sneller kunnen overstappen naar gedistribueerde omgevingen, zoals de public cloud. Concreet bestaat de samenwerking onder meer uit een nieuwe dienst van Tanium die zijn Response-oplossing integreert met het security analytics-platform Chronicle van Google Cloud.

Langlopende aanvallen op endpoints

Deze dienst moet het gebruikers mogelijk maken om langlopende aanvallen op hun omgevingen te ontdekken, te onderzoeken en deze uiteindelijk te stoppen. Vooral wordt hierbij naar endpoint-omgevingen gekeken, een omgeving waarin Tanium is gespecialiseerd. De tool kan tot een jaar aan data van endpoints onderzoeken op langdurige malware-aanvallen.

De kennis die met deze historische data wordt opgedaan, wordt vervolgens weer ingezet om de malware te bestrijden. Dit versnelt, volgens Tanium en Google Cloud, de response-tijd op zogenoemde persistent threats. Uiteindelijk moet dit ook leiden tot kostenbesparing, zoals op storagecapaciteit en het gebruik van te veel security tools.

Zero trust voor endpoints

Naast deze nieuwe dienst, gaan beide partijen ook meer inzetten op zero trust security. Hierbij willen Tanium en Google Cloud zero trust security verder uitbreiden naar de edge van het netwerk. Dit gebeurt door integratie van de oplossingen van Tanium met Google Cloud’s BeyondCorp-oplossing. Tanium helpt klanten hierbij onder meer met het gebruik van endpoint-identiteitsinformatie, status- en compliance-data met BeyondCorp Remote Access.

Ook willen Tanium en Google Cloud in de nabije toekomst samenwerken om bedrijven te helpen bij het verbeteren van het beheren en beveiligen van client endpoints. Denk hierbij aan onder meer thin clients, cloudgebaseerde endpoints en mobiele besturingssystemen.

Tanium cybersecurity gaat verder dan Unified Endpoint ManagementTip: Tanium cybersecurity gaat verder dan Unified Endpoint Management