1 min Security

Supermarktketen opgelicht door phishers

Phishers zijn erin geslaagd de Amerikaanse supermarktketen Supervalu op te lichten voor niet minder dan 10,1 miljoen dollar. Twee mailtjes, waarin ze zich voordeden als vaste leveranciers van het bedrijf, waren voldoende. In die berichten vroegen ze Supervalu de betalingen in de toekomst op een andere rekening te storten.

Supermarktketen opgelicht door phishersSupervalu ging hier op in en stortte tussen eind februari en begin maart van dit jaar een bedrag van maar liefst 10,1 miljoen dollar in de overtuiging dat het hiermee haar facturen betaalde. Supervalu ontdekte de fraude en kon via de overheid het grootste deel van het geld recupereren, aangezien de fraudeurs dit geld nog niet hadden opgenomen.

"Zoals aangegeven in de klacht die wij indienden bij de rechtbank, is Supervalu het doelwit geworden van financiële fraude", aldus woordvoerster Haly Meyer. "Door onze interne controles hebben we de fraude snel ontdekt en konden we de FBI op de hoogte brengen. Door hun snelle ingrijpen hebben we het meeste van ons geld kunnen terugwinnen, we hebben hier bijna geen verlies gemaakt."

Bron:Computerworld