1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Een PlayStation 3 is niet alleen te gebruiken als spelcomputer, beveiligingsconsultant Nick Breese uit Nieuw-Zeeland heeft dat zelf ondervonden. Hij gebruikt de PlayStation 3 namelijk om wachtwoorden te kraken.

Hij noemt de PlayStation 3 zelf de CrackStation en beweert dat hij daarmee 100 keer sneller wachtwoorden kan kraken dan met een computer. Als voorbeeld, om een wachtwoord van acht tekens met een computer te kraken kost enkele weken. Met zijn CrackStation kost dit nog maar enkele dagen.

Ook kunnen encrypties nu ten prooi vallen van de PlayStation 3. Echter hoeft een encryptie als SSL zich nog geen zorgen te maken: "Het is nog veilig, omdat de mensen die dit implementeerden voorzagen dat de rekenkracht van computers erg snel zou toenemen."

De reden dat de PlayStation 3 zo geschikt is voor het kraken van wachtwoorden is de 3D-chip die gebruikt wordt. Eerder was al bekend dat door het gebruik van videokaarten het kraken van wachtwoorden veel sneller ging, dit geldt nu dus ook voor de PlayStation 3.