1 min

Tags in dit artikel

Shinhan Card, de grootste creditcard bedrijf in Zuid-Korea, heeft als eerste bedrijf van de wereld een USB-creditcard geïntroduceerd. Door deze USB-stick in een USB-poort van de computer te steken, kunnen online creditcardbetalingen automatisch worden afgehandeld.

De USB-creditcard bevat een chip die uitgerust is met het complete autorisatieproces voor creditcardbetalingen. De online betalingen kunnen hierdoor automatisch verwerkt worden, zonder dat de gebruiker zijn creditcardgegevens hoeft in te vullen. Volgens Shinhan Card zorgt de USB-creditcard op deze manier ervoor dat hackers die gebruik maken van keyloggers, moeilijker de creditcardgegevens van hun klanten kunnen achterhalen. Winkels in Zuid-Korea zullen daarnaast ook worden voorzien van een speciale lezer zodat gebruikers van de USB-creditcard op een kleine afstand de betalingen kunnen verrichten.

De komst van de USB-creditcard betekent niet het einde van de huidige creditcard in Zuid-Korea. Shinhan wilt eerst wachten tot dat de USB-creditcard in populariteit is gestegen om vervolgens pas definitief naar deze methode over te stappen. Het bedrijf ziet voornamelijk de jongere gebruikers doelgroep. Zij zullen simpelweg het makkelijkst overweg kunnen met de nieuwe betaalmethode. De USB-creditcard is uitsluitend bedoelt voor creditcardbetalingen, de USB-stick is daarom ook niet geschikt voor normaal dataopslag.