Cardreaders lijken een overbodige luxe te worden door een nieuw type geheugenkaart die direct in een USB-poort is te pluggen.

De MiCARD, welke door de MultiMediaCard Association is goedgekeurd, zal worden gebruikt in digitale camera´s, mobiele telefoons en andere consumentenapparaten met een MMC interface. De nieuwe kaart is ontworpen om de overdracht van informatie gemakkelijker te maken door de kaart in te pluggen in een USB-poort. Ingebouwde of losse geheugenkaartlezers voor pc en printer zijn niet dan niet meer nodig. Adapters zullen beschikbaar gesteld worden om bestaande MMC-apparaten compatible te maken met de MiCARD.

De MiCARD kent een formaat van 12x21x1,95mm en biedt een overdrachtssnelheid van 480 Mbit per seconde. ‘MMCA ontwikkelde de MiCARD specificatie om fabrikanten een oplossing te bieden welke zowel gemakkelijk als praktisch is,’ aldus Yves Leonard, voorzitter van de MMCA. "Het toevoegen van USB 2.0 capabiliteit aan een geheugenkaart levert een interface op die compatible is met bestaande producten en overal herkend wordt door de gemiddelde gebruiker.