De Boeing 787 Dreamliner, een middelgroot passagiersvoertuig, zou te kampen hebben met ernstige veiligheidsproblemen. Door een verkeerd design zou het voor passagiers mogelijk zijn om toegang te krijgen tot de controlesystemen van het vliegtuig, aldus de Federial Aviation Administration (VS).

Het computernetwerk in het vliegtuig is namelijk verbonden met de controlesystemen van het vliegtuig, alsook met de navigatiesystemen en de communicatiesystemen. De ontdekking baart beveiligingsonderzoekers grote zorgen omdat de fysieke verbinding tussen beide systemen het vliegtuig kwetsbaar maakt voor hackers en terroristen of een combinatie van de twee.

Een veiliger design zou eruit bestaan dat de twee computernetwerken fysiek van elkaar gescheiden blijven. Boeing is zich naar eigen zeggen bewust van het probleem en stelt zo snel mogelijk een oplossing uit te dokteren. "Dit is geen gewone computer, het gaat hier om systemen die het verschil uitmaken tussen leven en dood. Ik hoop maar dat ze dit snel in orde brengen", aldus Mark Loveless, beveiligingsonderzoeker.