2min

Cybersecuritybedrijf 1Password komt met Secrets Automation, waarmee bedrijven onder andere kunnen zorgen dat infrastructuurgeheimen worden beveiligd. Denk aan encryptiewachtwoorden. Daarnaast heeft het het Nederlandse bedrijf SecretHub gekocht om Secrets Automation verder te ontwikkelen.

Secrets Automation is bedoeld om gevoelige informatie te beschermen. Dat kunnen naast wachtwoorden bijvoorbeeld kleine bestanden zijn. Als een applicatie data nodig heeft vanuit een ander systeem binnen het bedrijf, dan moet het een uniek wachtwoord zenden (een API-token). Een ander voorbeeld is het certificaat dat een bedrijf uitgeeft op het moment dat je naar zijn website surft. Het gaat dus echt om communicatie van machine tot machine: communicatie die je als gebruiker eigenlijk niet ziet.

Secrets Automation

Dankzij Secrets Automation kunnen die API-tokens en andere bestanden die veilig moeten blijven worden beschermd en op één plek bewaard. Er kan volledig worden ingesteld welke applicatie welke toegang krijgt en hoeveel geheimen er mogen zijn bij elke opdracht. Werkt je bedrijf met Terraform, Ansible of Kubernetes, dan kun je gebruikmaken van de integraties met deze backend-tech. Er is ook een connector beschikbaar voor developersplatform GitHub, aldus SiliconAngle.

Het idee achter de nieuwe mogelijkheid van 1Password is om de gegevens meer op één plek te bewaren. Zo kunnen ze ook beter worden beheerd en bijgehouden. Dat zou voor admins heel prettig moeten zijn, want ze weten zo precies waar ze de informatie moeten vinden, naast dat deze dus ook op één plek veilig wordt gehouden. Hackers hebben zo minder snel een kans.

1Password

1Password is een cloudgebaseerd platform waar zo’n 80.000 bedrijven gebruik van maken. Het wordt ingeschakeld om gebruikersnamen en wachtwoorden te beheren van medewerkers die werkapplicaties gebruiken. 1Password heeft investeringen van 200 miljoen dollar gekregen van onder andere bedrijven als Accel.