Abonneer je gratis op Techzine!

Het is wederom gelukt om de nieuwste bootloader van de iPhone te kraken. Ditmaal is het hacker George Hotz, op internet beter bekend als GeoHot, gelukt om de bootloader 4.6 te kraken.

Tot nu toe was het nog niemand gelukt om deze bootloader te kraken. Doordat deze alsnog gekraakt is, is het met de nieuwste iPhones ook mogelijk om de AT&T-beveiliging te omzeilen. Hierdoor is het mogelijk om gebruik te maken van een andere provider. Bootloader 4.6 wordt onder andere gebruikt op de iPhones met firmware-versie 1.1.2 en 1.1.3. De upgrade van de firmware dient niet via iTunes gedaan te worden, maar via een speciale developers-upgrade.

Om de bootloader te kraken is echter wel wat technische kennis nodig. In slechts vijftien minuten is het dan mogelijk om de nieuwste iPhone te kraken zonder functies te verliezen. Doordat GeoHot de baseband heeft geünlockt is deze unlock volgens hem ook in de toekomst vaker te gebruiken. Daardoor is alleen een jailbreak al genoeg voor het kraken van de nieuwste firmware-versies.

Apple heeft in het verleden nooit iets aangepast aan de baseband. Of Apple dit nu wel gaat doen om dit soort praktijken tegen te gaan is niet bekend. Dit zal in de volgende upgrade duidelijk worden.