2min

Tags in dit artikel

, , ,

Workspace-specialist Matrix42 en cyberbeveiliger Acronis hebben bekendgemaakt dat ze een technische alliantie zijn aangegaan. Beide bedrijven willen hiermee hun producten en diensten naar een hoger niveau tillen.

“Deze samenwerking ontsluit een enorm potentieel voor beide bedrijven, en nog belangrijker, voor onze klanten,” regaeert Oliver Bendig, CEO bij het Duitse Matrix42. “Zowel Matrix42 als Acronis zijn zeer gespecialiseerd. Door onze deskundige kennis te combineren, kunnen we tal van innovatieve synergieën genereren die, dankzij de back-up- en hersteloplossingen van Acronis, zeer winstgevend zijn, met name op het gebied van cyberweerbaarheid.”

De synergie helpt de Secure Unified Endpoint Management-oplossingen van Matrix42 om de uitrol van Acronis-producten te versnellen, door het gebruik van geautomatiseerde processen. Bovendien is het eenvoudig om extra apparaten te integreren met Matrix42 Asset Management. Ten slotte optimaliseren de partners ook hun strategie om de IT-weerbaarheid te vergroten in organisaties die worden geconfronteerd met cyberaanvallen, aldus beide bedrijven.

Automatische incidentoplossing

Mocht er zich een incident voordoen, bijvoorbeeld een beveiligingslek veroorzaakt door ransomware, dan genereert de servicedesk automatisch een ticket en wordt het lek op het getroffen apparaat automatisch verholpen, zonder dat dit gevolgen heeft voor de productiviteit van de gebruiker. Dit verbetert uiteindelijk de gebruikerservaring en verhoogt tegelijkertijd de veiligheid.

Matrix42 en Acronis wijzen erop dat het moeilijk is om de voordelen van robuuste bescherming tegen cyberaanvallen te overschatten. De kosten wereldwijd als gevolg van cybercriminaliteit worden tot in de biljoenen euro’s geschat. “We zijn verheugd Matrix42 als partner te krijgen,” reageert Jan-Jaap Jager, Board Adviser bij Acronis. “Dankzij deze samenwerking tillen beide bedrijven hun producten en diensten naar een hoger niveau.”

Tip: Matrix42 biedt complete on-premise workspace management-oplossing