min

Tags in dit artikel

, ,

Tegenwoordig moet er veel meer uitgekeken worden voor identiteitsdiefstal dan vroeger. Dit blijkt ook maar weer uit een voorval in Amerika waarbij een beveiligingsbeambte de persoonsgegevens van ziekenhuispatiënten stal.

De gegevens van alle personen die op de eerste hulp belandden waren blijkbaar zeer gemakkelijk toegankelijk voor de beveiligingsbeambte van het ziekenhuis. Deze maakte hier vervolgens gebruik van en stal de gegevens. Aan de hand van de gestolen informatie werden later telefoonabonnementen afgesloten.

Uit onderzoek bleek later wel dat niet alleen de beveiligingsbeambte Michael Bermudez zich met deze praktijken bezig hield. Het bleek namelijk zo te zijn dat de winkelmanager van de telefoonzaak grif meewerkte aan de identiteitsdiefstal. Dit had tot gevolg dat ook de winkelmanager verdacht werd van de identiteitsdiefstal.

De praktijken van de mannen kwamen aan het licht nadat de winkel een deurwaarder afstuurde op de ziekenhuispatiënt. Deze patiënt diende een klacht in nadat de deurwaarder bij hem langs was geweest.