1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Nieuwe investeringsronde van 530 miljoen dollar waardeert Snyk op 8,5 miljard dollar, meer dan drie keer wat het begin dit jaar was.

Cybersecuritystartup Snyk maakte bekend 530 miljoen dollar (450 miljoen euro) binnengehaald te hebben en daardoor nu te zijn gewaardeerd op 8,5 miljard dollar (7,2 miljard euro), meer dan een verdriedubbeling in negen maanden.

Het grote succes komt volgens het bedrijf, doordat het de inkomsten met meer dan 150 procent zag groeien, het personeelsbestand bijna heeft verdubbeld, meer dan 40 nieuwe productfuncties op de markt heeft gebracht, en FossID heeft overgnomen.

Opensource beveiliging bij de bron

“Deze nieuwe investering, samen met de snelle acceptatie van ons platform en het groeiende klantenbestand, valideert onze visie op het beveiligen van ontwikkelaars,” reageerde Peter McKay, CEO van Snyk. “Wanneer beveiliging begint met ‘s werelds groeiende pool van ontwikkelaars – naar schatting 45 miljoen in 2030 – zullen organisaties van elke omvang echt de vruchten kunnen plukken van digitale transformatie, terwijl ze ook de wereldwijde software veiliger maken.”

Snyk ontwikkelt tools die ontwikkelaars waarschuwen als de code waaraan ze werken een cybersecurityprobleem bevat. De opensourceversie van Snyk wordt gebruikt door miljoenen ontwikkelaars over de hele wereld, ook door grote technologiebedrijven zoals Google en Salesforce.

“Beveiliging moet nu volledig in handen zijn van ontwikkelaars, zodat ze zijn uitgerust om beveiligingsproblemen in realtime aan te pakken, zodra ze zich voordoen,” zegt Guy Podjarny, founder en president van Snyk. “Onze aanpak maakt beveiliging eenvoudig.”