1 min

Tags in dit artikel

, ,

Snyk haalt 23 miljoen euro op bij ServiceNow. De software van de startup helpt ontwikkelaars bij het opsporen en oplossen van kwetsbaarheden in de code.

Als onderdeel van de investering introduceert ServiceNow een integratie van de vulnerability detection software van Snyk. Gezamenlijke klanten kunnen securityproblemen in applicaties sneller oplossen.

“Voor Snyk vertegenwoordigt de investering veel meer dan kapitaal alleen”, zei Snyk CEO Peter McKay. “ServiceNow heeft bewezen dat het vastberaden is om bedrijven te helpen met cybersecurty — eerst als klant, toen als partner en nu als strategische investeerder.”

Strategische zet

Bedrijven gebruiken het cloudplatform van ServiceNow onder andere voor technische support aan werknemers en klanten. De functies vinden storingen in de infrastructuur en helpen bij het inwerken van nieuwe medewerkers.

Snyk ontwikkelt tools voor het opsporen van kwetsbaarheden in softwarecode. De oplossingen van het bedrijf worden gebruikt door meer dan 2.500 organisaties, waaronder Google, Salesforce en andere grote namen.

De nieuwe integratie verbindt het platform van ServiceNow met Snyk Open Source, een tool die automatisch kwetsbaarheden in open-source componenten detecteert.

Security

Gezamenlijke klanten kunnen securityproblemen met de integratie sneller en gemakkelijker aanpakken. “Het brengt Snyk naar een populair platform. Als gevolg kunnen duizenden bedrijven hun security versterken met effectieve DevSecOps-samenwerkingen”, aldus Snyk CPO Manoj Nair.

Naast een tool voor open-source kwetsbaarheden ontwikkelt Snyk diverse andere oplossingen, waaronder een systeem dat code scant op kwetsbaarheden terwijl ontwikkelaars de code schrijven, waardoor gebruikers risico’s direct kunnen beperken.

Tip: Snyk vernieuwt DevSecOps-platform