1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Securityspecialist Snyk overweegt komend jaar naar de beurs te gaan. De beursgang moet meer gaan opbrengen dan de huidige bedrijfswaarde van 7,6 miljard euro (8,6 miljard dollar).

Volgens bronnen van Bloomberg voert Snyk momenteel gesprekken met banken over de beursgang. De beursgang moet medio 2022 plaatsvinden. Snyk hoopt met de beursgang meer dan 7,6 miljard euro (8,6 miljard dollar), de huidig geschatte waarde van het bedrijf, op te halen. Waarvoor dit geld zal worden gebruikt, is niet bekend.

Bij private investeerders en bij de investeringstakken van onder andere Salesforce en Atlassian heeft de securityspecialist al een bedrag van ongeveer 1,2 miljard euro (1,4 miljard dollar) opgehaald.

Security voor open-source code

Snyk levert een security-oplossing voor het gebruik van open-source code bij het ontwerpen van applicaties. Met het platform kunnen developers in het ontwikkelproces bekende kwetsbaarheden en licentieschendingen in open-source dependencies ontdekken.

Het platform integreert daarvoor onder meer met bestaande workflows, zoals met open-source repositories als GitHub en BitBucket. Op deze manier houdt het platforms-as-a-service en serverless applicaties in de gaten. Ook zorgt het platform ervoor dat ontwikkelaars open-source in hun ontwikkelprocessen kunnen integreren volgens alle licentievoorwaarden die daarvoor gelden.

Overige securitytoepassingen

Daarnaast biedt het Snyk-platform ook functionaliteit voor het detecteren van zowel softwarekwetsbaarheden als verkeerd geconfigureerde settings van infrastructuur. Hiermee kan worden voorkomen dat cloudomgevingen van bedrijven kwetsbaar zijn voor aanvallen van hackers.

Klanten van Snyk zijn onder meer Atlassian, Salesforce, AWS, Datadog, Twilio en Revolut.

Tip: Snyk integreert applicatiebeveiliging in ontwikkelproces