min

Tags in dit artikel

,

De Colombiaan Mario Simbaqueba Bonilla denkt voortaan wel twee keer na voor hij weer gaat proberen geld te verdienen door middel van het installeren van keyloggers. Dit kost hem namelijk een celstraf van negen jaar.

Naast een celstraf moet Bonilla ook een boete betalen van 347.000 dollar. Hij heeft namelijk tussen 2004 en 2007 wereldwijd keyloggers geïnstalleerd. Dit deed hij in hotels en internetcafés. Op deze manier wist hij persoons- en creditcardgegevens van zo’n 600 mensen te ontfutselen. Met deze gegevens wist hij zich onder andere toegang te verschaffen tot bankrekeningen en het beheer van aandelen.

In totaal wist hij zo’n 1,4 miljoen dollar te bemachtigen. Bonilla was wel zo slim om dit niet rechtreeks op zijn eigen rekening te laten storten. Met de persoonsgegevens van andere heeft hij het geld weg proberen te sluizen. Dit ging een hele tijd goed, tot hij vorig jaar augustus door de FBI ontdekt werd.

Het geld heeft hij vooral uitgegeven aan dure elektronica en reizen over de hele wereld. Zo is hij met het gestolen geld naar Hong Kong, Italië, Frankrijk, Jamaica, Chili en de Turks- en Caicoseilanden geweest.