Een werknemer van een Britse computerwinkel is veroordeeld tot negen maanden cel. De man probeerde met behulp van informatie op de laptop van een klant in te loggen op diens bankrekening.

Grzegorz Zachodni werd op heterdaad betrapt door de Britse televisiezender Sky. Sky News deed onderzoek naar hoe computerwinkels omgaan met laptops van hun klanten.

Voor het monitoren van de werkzaamheden van Zachodni werd vooraf speciale software op de laptop geïnstalleerd, waaronder een keylogger en software om de webcam onopgemerkt beelden te laten maken.

De geprepareerde laptop, waarvan alleen een geheugenkaartje was losgetrokken, werd voor reparatie naar computerwinkel Laptop Revival in Hammersmith gebracht. Dankzij de spionagesoftware werd al snel duidelijk dat de 30-jarige Zachodni privé-bestanden bekeek. De man keek onder meer foto’s van de eigenaresse in bikini, bestanden met inloggegevens van Facebook, eBay en haar bankrekening. Vervolgens probeerde hij tot zes keer toe in te loggen op haar bankrekening.