Sweepatic heeft met een investeringsronde nieuw kapitaal weten aan te boren. Hiermee wil de Leuvense securityspecialist zijn positie op de internationale markt verstevigen.

In een recente investeringsronde wist ASM (attack surface management)-specialist Sweepatic een bedrag van in totaal 2,8 miljoen euro bij elkaar te sprokkelen. De belangrijkste investeerders zijn het Nederlandse Dutch Security Techfund van durfinvesteerder TIIN Capital, het Duitse eCapital en investeringsmaatschappij PMV uit België.

Cloudgebaseerd ASM-platform

De ASM-specialist levert een cloudgebaseerd securityplatform voor attack surface management. Concreet kunnen klanten met dit platform hun hele attack surface voor hun bedrijf 24×7 in de gaten houden. Met de informatie die het platform biedt kunnen zij vervolgens -wanneer nodig- doelgerichter actie ondernemen en hierdoor responsetijd en kosten besparen.

Het cloudgebaseerde platform bestaat uit drie modules; een discovery-module, een op AI gebaseerde intelligence- verrijkings- en analysemodule en een weergeefmodule. De modules werken geheel geautomatiseerd met elkaar samen in een event-driven architectuur en bieden zo klanten altijd de juiste inzichten over alle mogelijke aanvalsoppervlakken.

Uitbreiding op Europese markt

Volgens Sweepatic zal het opgehaalde kapitaal worden gebruikt voor verdere uitbreiding van de activiteiten op de Europese markt. “Met de nieuwe investering zal Sweepatic haar go-to-market strategie en productinnovatie verder kunnen versterken en duurzame relaties opbouwen met klanten en partners”, zo geeft oprichter en CEO Stijn Vande Casteele aan.