Fortinet heeft zijn next generation firewall- en zijn Secure SD-WAN-oplossingen geïntegreerd met Microsoft Azure Virtual WAN.

De integratie moet bedrijven meer mogelijkheden bieden voor het toepassen van geavanceerde securityregels voor het virtuele WAN-verkeer. Ook zorgt de integratie ervoor dat Secure SD-WAN in de Azure Virtual WAN Hub beschikbaar komt.

Deze toepassingen moeten bedrijven een vereenvoudigde en geautomatiseerde overstap naar de cloud en SD-WAN brengen. Daarnaast kunnen zij op deze manier effectiever en met minder complexiteit de onderlinge verbindingen tussen hun applicaties en workloads in Azure, maar ook andere cloudomgevingen verzorgen.

Voordelen

Voordelen van deze integratie zijn onder meer een meer geavanceerde security voor virtueel WAN-verkeer, een simpele integratie door een enkele muisklik en verbeterde configuratiemogelijkheden. Denk hierbij aan het selecteren van vm’s met FortigGate en deze configureren en implementeren. Dit kan direct vanuit de Azure Marketplace of vanuit de user interface van Azure Virtual WAN.

Daarnaast maakt de integratie het mogelijk applicaties en workloads in diverse cloudomgevingen mogelijk te maken. Ook kunnen zij de Fortinet Security Fabric en Fortinet Secure SD-WAN uitbreiden naar hun complete infrastructuur. Hierbij profiteren zij dan van een consistente toepassing van beveiligingsregels en een centraal overzicht.

Overige samenwerking tussen Fortinet en Azure

Fortinet en Microsoft breiden met de komst van deze integratie hun bestaande samenwerking uit. Eerder al realiseerden beide bedrijven de integratie van de FortiGate-VM met de load balancer Azure Application Gateway. Hiermee kunnen bedrijven hun applicaties en workloads in Azure betere prestaties laten leveren.