1 min

Microsoft heeft een grote update uitgebracht voor Defender for Cloud. De oplossing zou nu een complete bescherming bieden voor multicloudomgevingen.

De techgigant heeft Defender for Cloud uitgebreid met native cloudsecurity voor Google Cloud-omgevingen. De oplossing bood al security voor de public cloudomgeving van AWS. Klanten van Microsoft die voorheen voor hun Google Cloud-omgevingen de Google-securitytools gebruikten, zouden nu al hun security voor deze public cloudomgeving via Microsoft kunnen regelen.

Aanbevelingen

Microsoft Defender for Cloud geeft voor Google Cloud-omgevingen out-of-the-box meer dan 80 aanbevelingen die klanten kunnen gebruiken voor het aanscherpen van hun security voor deze public cloudomgeving. De aanbevelingen bestaan onder meer uit best practices en andere securityadviezen op basis van internationale standaarden.

Bescherming voor workloads

Daarnaast biedt de oplossing van de techgigant bescherming voor de meest kritieke workloads die op Google Cloud draaien, waaronder vm’s, containers en servers. Deze workloads worden beschermd door de Microsoft Defender for Endpoint-functionaliteit. 

Andere updates voor workloads zijn onder meer zijn op servers gefocuste kwetsbaarheidassesments, gedragsalerts voor vm’s, aanbevelingen voor besturingssystemen, alerts voor gemiste updates voor besturingssystemen, aanpasbare applicatiecontrolemogelijkheden en het monitoren van bestandsintegriteit.

Overige functionaliteit die de Microsoft securityoplossing biedt, zijn onder meer eenvoudigere onboarding en uitrolmogelijkheden via Azure Arc.

De preview van de nieuwe versie van Microsoft Defender for Multicloud is nu beschikbaar.