1 min

Tags in dit artikel

, ,

Cloudflare neemt voor 145 miljoen euro (162 miljoen dollar) e-mailsecurityspecialist Area 1 Security over. Hiermee wil de content delivery netwerkspecialist zijn securityportfolio verder uitbreiden.

Met de overname krijgt Cloudflare een platform in handen dat e-mailprogramma’s helpt bij de bescherming tegen phishing-aanvallen en andere malware-aanvallen, zoals ransomware.

Aanpakken van belangrijke aanvalsvector

De content delivery netwerkspecialist geeft aan dat het e-mail ziet als één van de belangrijkste aanvalsvectoren voor hackers. De verkregen technologie moet daarom een betere bescherming bieden tegen alle soorten aanvallen. Cloudflare geeft hierbij aan dat de technologie zal worden geïntegreerd in zijn eigen zero trust-platform.

Volgens Area 1 Security biedt de overname de e-mailsspecialist meer mogelijkheden op het gebied van data-integratie en threat intelligence. Dit alles om de netwerksecurity van klanten verder te verbeteren.

Cloudflare geeft aan dat het op het spoor van Area 1 Security is gekomen door eigen gebruik van de cloudgebaseerde securitymogelijkheden voor e-mail. De deal moet in het tweede kwartaal van dit jaar zijn beslag krijgen.