Cloudflare heeft onlangs nieuwe functionaliteit toegevoegd aan zero-trust SASE-platform Cloudflare One. De update bevat geavanceerde e-mailbeveiliging, data loss prevention tools, een cloud access security broker (CASB) en discovery-functionaliteit voor private netwerken.

Met de nieuwe functionaliteit wordt het SASE-platform volgens Cloudflare het enige cloudgebaseerde zero-trust platform voor wereldwijde netwerkomgevingen.

Het platform voegt networksecurity-as-a-service toe. Hiermee krijgen bedrijven beschikking over snelle en betrouwbare internetconnectiviteit, cloudgebaseerde security en meer inzicht vanuit een centrale dashboardomgeving en API-interfaces. Dit helpt hen bij het beveiligen van applicaties en medewerkers, zonder dat zij daarvoor dure integraties voor third-party apps moeten aanschaffen of de werkzaamheden van medewerkers moeten onderbreken.

Nieuwe functionaliteit

Het platform beschikt onder meer over nieuwe functionaliteit die phishing-aanvallen tegengaat. Deze Remote Browser Isolation-functionaliteit is gebaseerd op de technologie van het overgenomen Area 1 Security en zet kwaadaardige links automatisch in quarantaine in een remote browser-sessie.

Ook zorgen nieuwe eigenschappen in Cloudflare One ervoor dat iedere verbinding met zero trust wordt beveiligd terwijl de dienstverlening aan eindgebruikers en diensten wordt versneld. Nieuwe real-time controlemogelijkheden voor data bieden ingebouwde data loss prevention tools. Deze tools kunnen worden ingezet voor het scannen op gevoelige informatie en data-at-rest. Dit met behulp van een API-gebaseerde Cloud Access Security Broker (CASB).

Cloudflare Magic WAN

Verder is het SASE-platform via de algemene beschikbaarheid van Cloudflare Magic WAN in staat op een veilige manier data, devices, kantoren en cloudnetwerken met elkaar te verbinden, zonder dat klanten hierbij van hardware afhankelijk zijn.

Tip: Cloudflare werkt met partners aan open API-standaarden