2min

Cloudflare gaat zijn One suite van zero trust securitytools gratis beschikbaar stellen aan ’teams die kwalificeren voor Project Galileo of Athenian’. Het gaat om publieke organisaties als non-profits, verkiezingswebsites en websites van politieke campagnes

De teams krijgen hiermee dezelfde zero trust bescherming als grote bedrijven. De in aanmerking komende bedrijven hebben vaak hiervoor geen geld of ontbreekt het aan kennis over security.

De publieke organisaties kunnen met de zero trust mogelijkheden automatisch beschermen tegen phishing-aanvallen, zoals het blokkeren van kwaadaardige e-mails voordat zij de inboxen van medewerkers bereiken. Wanneer onverhoopt een kwaadaardige URL toch doorglipt en wordt geactiveerd, zorgen de tools Browser Isolation en DNS filtering van Cloudflare ervoor dat de aanvraag wordt gestopt voordat de kwaadaardige bestemming kan worden gedownload.

Overige functionaliteit

Daarnaast zorgt Cloudflare One ervoor dat groepen medewerkers toegang hebben tot tools voor werken op afstand die alle medewerkers, benodigde applicaties, partners en vrijwilligers met elkaar verbinden. Tegelijkertijd kan daarbij worden bepaald welke personen, vooral partners en de vrijwilligers, toegang krijgen tot bepaalde applicaties en bronnen. Alle toegangspogingen worden daarbij gelogd.

Verder bieden de zero trust tools van Cloudflare publieke organisaties versleutelde en veilige toegang tot het internet en zorgen ervoor dat gevoelige data niet buiten de organisatie komen. De dienst blokkeert ook kwaadaardige bestemmingen, scant op malware en stopt kwaadaardige downloads voordat gebruikers ze kunnen openen.

Cloudflare One is per direct beschikbaar. Publieke organisaties die niet onder de genoemde projecten vallen, kunnen ook gratis de tooling krijgen tot 50 gebruikers.

Tip: Cloudflare detecteert gigantische DDoS-aanval op Minecraft-server