1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Een update van de ESX-virtualisatieserver van VMWare heeft ervoor gezorgd dat de virtuele machines niet meer opstarten. Het gaat hier om Update 2 voor ESX 3.5 en ESXi.

De gebruiker kreeg na het installeren van de update een melding dat de licentie verlopen zou zijn terwijl dit niet het geval bleek te zijn. Hierdoor is het niet mogelijk om een virtuele machine te starten. De bug zit verborgen in de Update 2 en VMWare heeft al een oplossing gepubliceerd.

VMWare verwacht niet dat heel veel gebruikers zich met problemen melden omdat de update pas net vrijgegeven is en nu niet meer te downloaden is. Door de bug denkt het systeem dat de licentie op 12 augustus al verloopt. De oplossing die VMWare aanbiedt is het terugzetten van de datum in de software naar 10 augustus.

Dit is slechts een tijdelijke oplossing. VMWare is bezig met het ontwikkelen van een patch om het probleem definitief de kop in te drukken. Tot die tijd informeren de leveranciers de klanten over de bug en helpen het probleem op te lossen.