1 min Security

Microsoft maakt zich zorgen over nepvirusscanners

Het overkomt steeds meer internetgebruikers dat ze besmet raken met malware omdat ze ingaan op pop-ups die neppe waarschuwingen voor infecties uitsturen. De bekendste voorbeelden hiervan zijn Antivirus 2009 en Antivirus XP 2008, die op dit moment talloze slachtoffers maken en dat baart Microsoft naar eigen zeggen zorgen.

Microsoft maakt zich zorgen over nepvirusscannersHet bedrijf krijgt namelijk erg veel telefoontjes van consumenten die in paniek slaan na de installatie van dergelijke nepvirusscanners. Volgens beveiligingsexpert Roger Halbheer van Microsoft geeft de uitbraak van deze nepsoftware aan dat de meeste mensen werken met een slecht beveiligde computer, ondanks de vele waarschuwingen die Microsoft uitstuurt.

"De geïnstalleerde malware is niet complex. Het is meestal vrij oud en bekend. Daarom zou elke virusscanner die eenvoudig moeten herkennen en voorkomen dat het geïnstalleerd wordt. Dit laat ons zien dat nog steeds een hoog percentage mensen geen anti-virus software op hun PC draaien."

Bron:Security.nl