Er zijn ontelbare Nederlanders die vandaag een factuur van Scrappy’s Electronics in de bus hebben gekregen. Dit is echter een valse factuur. Het gaat om een bestelling van driehonderd rewritable Sony dvd’s.

Op de factuur staat dat de klant 166,15 euro moet betalen en dit gebeurt via een automatisch incasso. Onderaan de factuur staat een 0900-nummer. Wanneer dit wordt gebeld krijg je te horen dat het tachtig cent per minuut kost en je hoort een ingesprektoon. De afzender probeert waarschijnlijk op deze manier een hoop geld te verdienen.

Waarschijnlijk zijn alle adresgegevens van het Duitse bedrijf Opus gestolen, want een groot deel van de ontvangers heeft daar ooit eens een bestelling geplaatst. Alle facturen zijn hetzelfde met uitzondering van de adresgegevens. Het afleveradres is een familie van de(r) Meer uit Enkhuizen, echter is het adres niet bewoond.

De politie krijgt ook al heel de dag telefoontjes van mensen die deze factuur hebben gekregen, ook diverse banken hebben telefoontjes gehad. Wanneer je ook slachtoffer bent geworden kun je aangifte doen bij de politie. Bel in ieder geval niet het 0900-nummer dat op de brief vermeld staat.Wil je meer weten over deze zaak of heb je iets te vertellen? Dit kan op ons forum. Met dank aan Stephan12 voor het doorgeven van het nieuws.