1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Vijf dagen geleden verwijderde AVG per ongeluk een essentieel Windows-bestand wat leidde tot grote problemen, nu gaat AVG opnieuw de fout in, zij het ditmaal met Flash.

Hoewel de fout ditmaal een stuk minder ernstig is, maken gebruikers zich toch grote zorgen over de virusscanner omdat dit al de tweede keer is in korte tijd dat er een false positive is ontstaan in de virusscanner. Daarnaast is er kritiek op de testmethode van AVG, omdat Flash op erg veel pc’s voorkomt.

Overigens is er niet alleen bij AVG problemen met false positives. Recentelijk beschouwde Spyware Doctor de internetbeveiligingssuite Norton Internet Security nog als malware en ook andere virusscanners zoals avast! en G Data zijn de fout in gegaan met user32.dll.

Op dit moment is Symantec degene die het ergste heeft geblunderd met foute detectie. Dankzij een update van de Norton-virusscanner werkten de pc’s van mogelijk miljoenen Chinezen niet meer. Alle getroffen gebruikers hebben toen een gratis abonnement van een jaar van Norton en een back-upprogramma ontvangen.

AVG biedt nu ook gratis commerciële licenties aan en heeft eerder gezegd oplossingen te zoeken om dit soort fouten in de toekomst te voorkomen. De incorrecte detectie van Flash is inmiddels verholpen in een nieuwe update.