2min Security

SandboxAQ neemt Cryptosense over met oog op post-quantum cryptografie

SandboxAQ neemt Cryptosense over met oog op post-quantum cryptografie

SanboxAQ neemt Cryptosense over om de cybersecurity en versleuteling van zijn post-quantum cryptografie-oplossingen te verbeteren.

SandboxAQ ontwikkelt versleutelingsoplossingen die bestand zijn tegen kwantumcomputers, ook wel bekend als post-quantum cryptografie. Het bedrijf werd als onderdeel van Alphabet opgericht en is sinds maart onafhankelijk. Nu, slechts zes maanden later, kondigt SandboxAQ de overname van Cryptosense aan. Het bedrijf hoopt zijn cybersecurity- en versleutelingsoplossingen te verbeteren.

Cryptosense

Cryptosense ontwikkelt een beheerplatform voor cryptografische oplossingen. De technologie helpt bedrijven bij het vinden van kwetsbaarheden in hun versleutelingssystemen.

De organisatie werd in 2013 opgericht en groeide in de afgelopen jaren hard. Op dit moment verwerkt Cryptosense 70 procent van al het interbancaire berichtenverkeer binnen de Europese Unie.

SandboxAQ

De overname van Cryptosense helpt SandboxAQ bij de doorontwikkeling van post-quantum cryptografie. “Snelle vooruitgangen in kwantumcomputing en AI vormen een uitdaging voor de effectiviteit en prestaties van bestaande, op cryptografie gebaseerde cyberbeveiligingsoplossingen”, aldus Jack Hidary, CEO van SandboxAQ.

Voorafgaand aan de overname van SandboxAQ ontving Cryptosense een reeks investeringen. Onder de investeerders vind je grote namen als Salesforce en Eric Schmidt, de voormalige CEO van Alphabet. De overname van Cryptosense is een goudmijn voor SandboxAQ. Het bedrijf past perfect in de go-to-market strategie.

Tip: Versleuteling wint op de Cyber Investor Days