1 min

Ransomwaregroep LockBit 3.0 claimt een cyberaanval op Thales, een van de grootste IT-bedrijven van Europa. Naar eigen zeggen beschikt LockBit 3.0 over gestolen data. Volgens Thales heeft de ransomwaregroep geen bewijs.

Thales liet op het moment van de bekendmaking weten dat de organisatie nog geen formele losgeldeis had ontvangen. De Franse gigant zei dat LockBit 3.0 plannen heeft aangekondigd om de gegevens op 7 november te publiceren op het darkweb.

Thales levert software, hardware en diensten aan grote organisaties in diverse sectoren, waaronder lucht- en ruimtevaart, defensie, transport en veiligheid.

Thales start onderzoek, aangifte ontbreekt

Een woordvoerder van Thales bevestigde dat de organisatie een intern onderzoek heeft ingesteld. Het nationale cyberbeveiligingsagentschap van Frankrijk is ingelicht.

Thales heeft nog geen aangifte gedaan. Volgens de woordvoerder hebben de hackers geen bewijs dat de gegevens van Thales zijn gestolen.

Eerder dit jaar maakte Thales de overname van securitybedrijven S21sec en Excellium bekend. De organisaties werden voor 120 miljoen euro gekocht van Sonae Investment Management.

Tip: Thales neemt het Nederlandse OneWelcome over voor 100 miljoen euro