2min

Rubrik heeft onlangs zijn Rubrik Cyber Recovery-oplossing geïntroduceerd. Met deze oplossing wil de zero-trust datasecurityleverancier bedrijven helpen zich nog beter te beschermen tegen ransomware-aanvallen.

Bedrijven hebben veel last van ransomware-aanvallen en kunnen tijdens dit soort aanvallen moeilijk hun zakelijke continuïteit waarborgen. Ook hebben zij na een aanval veel moeite hun kritische data en applicaties herstellen. Dit constateert de securityleverancier op basis van eigen onderzoek.

Rubrik wil bedrijven helpen zich beter tegen ransomware-aanvallen te beschermen, zeker nu dit soort aanvallen de laatste tijd toeneemt. Ook wil de datasecurityleverancier bedrijven helpen bij het herstellen en terughalen van hun data en applicaties na een aanval, om zo de bedrijfscontinuïteit te kunnen blijven garanderen.

Rubrik Cyber Recovery

Hiervoor is onlangs de Rubrik Cyber Recovery-oplossing geïntroduceerd. Deze tool moet bedrijven beter voorbereiden op aanvallen en de eventuele downtime zo beperkt mogelijk houden.

De tool biedt vier functionaliteiten die de ‘cyber readiness’ en reacties op incidenten moeten verbeteren. In de eerste plaats biedt de tool de mogelijkheid de recovery-plannen van bedrijven te testen, te valideren en te documenteren, inclusief de volgorde waarin deze recovery-plannen moeten plaatsvinden. Ook geeft de tool inzicht in mogelijke bottlenecks. Daarnaast kunnen gebruikers complete cyber recovery workflows lanceren vanuit de Rubrik Security Cloud-omgeving.

Daarnaast laat de tool bedrijven backupsnapshots klonen voor het testen van de security. Deze snaphots worden in geïsoleerde omgevingen gekloond, zodat geïnfecteerde data grondiger en makkelijker kan worden onderzocht. De geïnfecteerde data wordt gedetecteerd en in quarantaine geplaatst door de Rubrik Ransomware Investigation- en Threat Containment-oplossingen.

Verder zorgt Rubrik Cyber Recovery ervoor dat bedrijven tijdens hun herstelwerkzaamheden forensisch onderzoek kunnen doen naar de herkomst van de aanval. De tool maakt het mogelijk om in geïsoleerde omgevingen forensisch onderzoek uit te voeren, terwijl data op hetzelfde moment kan worden hersteld met de laatste schone snapshot van de data. Dit moet de bedrijfscontinuïteit ten goede komen, aldus de securityleverancier.

Rapporteringsfunctionaliteit

Tot slot maakt de tool het met ingebouwde rapporteringsfuncties mogelijk een recovery performance-rapport samen te stellen en te downloaden vanaf een schone, niet-wijzigbare en air-gapped kopie van data en applicaties. Met deze rapporten kunnen belanghebbenden, zoals management- en cyberverzekeringsbedrijven, meer inzicht krijgen in hoe de processen en controlemogelijkheden beantwoorden aan aanvallen en opgestelde SLA’s.

Rubrik liet weten dat Rubrik Cyber Recovery volgende maand beschikbaar wordt.