Palo Alto Networks wil zijn portfolio voor cloud security versterken en doet dat met de overname van startup Aporeto. Het beveiligingsbedrijf betaalde 150 miljoen dollar (136 miljoen euro) in cash voor de startup.

Aporeto heeft een cloud security-platform dat gebruikmaakt van zero trust, weet Silicon Angle. Met zero trust wordt een beveiligingsmodel ingezet dat strenge toegangscontroles bevat en standaard niemand vertrouwt, ook niet als diegene al op het netwerk zit.

Het platform van Aporeto levert deze technologie door met whitelists te werken. Het platform faciliteert end-to-end authenticatie, autorisatie en encryptie voor alle applicatie-componenten, en beveiligt zo workloads op alle infrastructuren.

Amir Sharif, medeoprichter van Aporeto, vertelde eerder aan Silicon Angle dat security op die manier de applicatie overal naar toe kan volgen, ongeacht de netwerkarchitectuur. “Ontwikkelaars kunnen daardoor snel bewegen en zich richten op de kernfunctionaliteit.”

Prisma versterken

Met de overname van Aporeto hoopt Palo Alto Networks zijn Cloud Native Security Platform te versterken, meldt het bedrijf in een persbericht. Het Cloud Native Security Platform is onderdeel van Prisma Cloud.

De Prisma suite werd eerder dit jaar onthuld en moet onder meer gegevensbescherming en applicatiebeveiliging vereenvoudigen. Daarin zit onder meer beveiliging voor toegang tot de cloud voor kantoren en mobiele gebruikers. Daarnaast zijn er security-toepassingen voor multicloud-implementaties.

De technologie van Aporeto moet dus ook onderdeel uit gaan maken van die suite, al heeft Palo Alto Networks nog geen details vrijgegeven over hoe dat er precies uit gaat zien.

Oprichters gaan mee

Palo Alto Networks krijgt niet alleen de technologie van Aporeto in handen. De twee oprichters van de startup, Dimitri Stiliadis en Satyam Sinha, gaan mee en komen dus in dienst van Palo Alto Networks.

De bedoeling is dat de acquisitie in het tweede kwartaal van het fiscale jaar van het bedrijf wordt afgerond.