min

Tags in dit artikel

, , ,

Zowel de FBI als de United States Marshals Service zijn getroffen door een virus en hebben daardoor delen van hun netwerk offline moeten halen, zo meldt The Associated Press.

Een woordvoerder van de U.S. Marshals Service (USMS) bevestigt dat de verbinding met pc’s van de justitieafdeling verbroken werd omdat er een virus in het netwerk van de USMS aanwezig zou zijn. Dit is uit voorzorg gedaan. Een woordvoerder van de FBI wilde alleen zeggen dat ze gelijksoortige problemen ondervond.

"Ook wij evalueren een netwerkprobleem op ons extern, ongeclassificeerd netwerk dat effect heeft op verscheidene overheidsinstanties", vertelde Mike Kortan, FBI-woordvoerder, tegenover The Associated Press.

Het type van het virus en de afkomst zijn onbekend. Bij beide overheidsinstanties zijn wel de toegang tot internet en e-mail ontzegd zodat het netwerkprobleem onderzocht kan worden.

Overigens zijn Amerikaanse overheidsinstanties verplicht beveiligingsproblemen bij het US-Computer Emergency Readiness Team (US-CERT) te melden. Echter, dit team wilde niet reageren op de problemen die de USMS en de FBI ondervinden.