1 min

Tags in dit artikel

, ,

Netskope integreert diens aanbod met een nieuwe softwareservice. Netskope Endpoint SD-WAN combineert twee technieken van cloud- en netwerkarchitectuur. Op deze manier zouden legacy-problemen opgelost moeten worden.

Het bedrijf geeft aan dat de service later dit jaar beschikbaar zal worden. Gebruikers zetten het SASE-platform (Secure Access Service Edge) van Netskope in om de verbinding tussen apparaten, datacenters en clouddiensten te beveiligen. Veel bedrijven zijn echter afhankelijk van verouderde SD-WAN-infrastructuur om toegang te krijgen tot endpoint devices. Met de nieuwe service zegt Netskope dat gebruikers niet meer afhankelijk zijn van deze oude infrastructuur. De interactie op afstand met applicaties zou volgens Netskope niet moeten verschillen van werk op kantoor.

Daarnaast staat Endpoint SD-WAN het automatiseren van troubleshooting door middel van AI toe. De beveiliging verzorgt Netskope door middel van een zero trust-beleid dat contextgevoelig is, zodat gebruikers hun apparaten veilig en zonder veel extra stappen kunnen verbinden met het bedrijfsnetwerk.

Lees ook: Netskope integreert security service edge in netwerk van Orange