1 min

Ook SentinelOne gaat AI inzetten om cybercrime tegen te gaan. Tijdens de RSA-conferentie in San Francisco lanceert het een nieuw platform om bedrijven in staat te stellen aanvallen op IT-systemen tegen te gaan.

SentinelOne staat bekend om zijn XDR (Extended Detection & Response)-platform. De nieuwe oplossing maakt gebruik van een large language model (LLM) dat à la ChatGPT in gesprek kan gaan met de gebruiker. Door complexe vragen te stellen kan het AI-model assisteren om dreigingen tegen te gaan.

Expertise

De AI-tool heeft als opzet dat security-experts processen kunnen automatiseren die dreigingen onschadelijk maken. Verdachte toegangspatronen en het draaien van VPN-diensten kunnen erop wijzen dat er een aanval bezig is. SentinelOne zegt dat gebruikers weinig tot geen codeerervaring hoeven te hebben. Het belooft “radicaal versimpelde security-operaties en geeft verdedigers vermogens van niet eerder gedachte en onverwachte aard,” aldus CEO Tomer Weingarten.

Net als andere security-bedrijven wijst SentinelOne op het tekort aan cyber-expertise. Door de hulp van AI wordt het benodigde niveau verlaagd, stelt het bedrijf. Gebruikers zouden immers alleen met vragen hoeven te komen die de LLM vervolgens verwerkt tot een uitvoerbaar securityplan. Dit kan variëren van dreigingen opsporen tot het opzetten van protocollen zodra een aanval plaatsvindt.

“AI is een van de meest disruptieve technologieën aller tijden. Met onze nieuwe mogelijkheden kunnen we de kracht van AI vrijlaten om bedrijven alle aspecten van enterprise-security, van visibility tot response, te laten controleren.”

Lees ook: SentinelOne integreert technologie van partners in XDR-platform