1 min

Tags in dit artikel

,

Het US Homeland Security-department heeft verschillende organisaties die computercriminaliteit bestrijden samengevoegd. Het wordt een nieuw National Cybersecurity and Communications Intergration Center (NCCIC). Zo zal de overheid in de toekomst sneller kunnen reageren op dreigingen.

Het NCCIC zal bestaan uit het US-CERT (Computer Emergency Readiness Team). Het US-CERT is een publiek-privaat samenwerkingsverband dat als hoofddoel heeft, bescherming van de IT-infrastructuur. Daarnaast komt ook het National Coordinating Center for Telecommunications (NCC) in het NCCIC. Verder wordt het National Cybersecurity Center (NCSC) toegevoegd aan het NCCIC. De NCSC coördineert de werkzaamheden tussen de zes grootste cyber-centers van Amerika.

Het NCCIC zal 24 uur per dag bereikbaar zijn en moeten dienen als centrale opslagplaats voor al het werk wat de Amerikaanse overheid en partners uit de private sector doen om de consumenten te beschermen van computercriminaliteit.

US Homeland Security is van plan om in de komende drie jaar 100 tot 200 nieuwe experts op het gebied van computercriminaliteit aan te nemen voor het nieuwe centrum.