1 min

Dynatrace heeft onlangs de Runecast Solutions overgenomen. Op deze manier wil Dynatrace de bestaande security- en analyticsmogelijkheden van het eigen platform uitbreiden.

De recent aangekondigde overname van Runecast moet het bestaande Dynatrace-platform nog meer functionaliteit gaan bieden, is de achterliggende gedachte. Men heeft niet bekendgemaakt voor welk bedrag het bedrijf is overgenomen.

Integratie in eigen platform

Dynatrace wil na de overname de technologie van Runecast integreren in zijn eigen platform, vooral voor het verbeteren van contextuele security-functionaliteit en analytics.

Runecast laat organisaties beter zien hoe hun security posture ervoor staat. Hierdoor kunnen klanten straks beter en proactiever reageren op de risico’s die misconfiguraties en compliance-inbreuken binnen hybride en multi-cloudomgevingen veroorzaken. Dit alles gebeurd op basis van op AI-aangedreven real-time kwetsbaarhedenonderzoeken.

Runecast-platform

Het Runecast-platform biedt een constante compliance monitoring, proactief beheer voor oplossingen, op risico’s gebaseerd kwetsbaarhedenbeheer en zogenoemd ‘configuration drift’-beheer.

De basis van het platform ligt in het bieden van visibility door het constant controleren van de gehele configuratie, security, comptabiliteit en compliance van alle te checken omgevingen.

Hiervoor scant het platform continu de configuraties en logs van de hybride en mult-cloudomgevingen op bekende problemen, securitystandaarden, VMware Best Practices en andere best practices.

AI en NLP helpen daarbij met het automatisch ontdekken van misconfiguraties die tot security audits of downtime kunnen leiden.

De definitieve overname moet eind maart afgerond zijn.

Lees ook: Dynatrace verbetert zijn platform met AI die clouddreiging voorspelt