2min

Tags in dit artikel

, ,

Dell Technologies en CrowdStrike slaan de handen ineen voor betere security. Dell voegt CrowdStrike’s extended detection & response (XDR)-platform toe aan de eigen managed detection & response (MDR)-dienst.

De nadruk bij de gezamenlijke aankondiging ligt op AI. Een kernfunctie binnen het CrowdStrike Falcon-platform is de uitgebreide real-time opsporing van dreigingen. Omdat data van endpoints, e-maildiensten, netwerken en webtelemetry gecombineerd wordt, komen XDR-diensten sneller tot inzichten waar direct op te reageren is.

Naast Dell zelf kunnen ook resellers voortaan CrowdStrike’s Falcon-platform aanbieden. Op die manier kan men hardware met software combineren voor een breder aanbod dan voorheen. Wie bij Dell aanklopt, kan dus grote delen van de IT-infrastructuur bij één vendor regelen. Alles van desktops en servers tot managed-diensten is via Dell mogelijk, inclusief APEX Flex, dat op dynamische wijze inschat hoeveel infrastructuur een organisatie daadwerkelijk gebruikt.

AI-dreiging

AI geldt zowel als dreiging wegens het nut voor cybercriminelen als een middel ertegen. Immers kunnen aanvallers tegenwoordig met behulp van GenAI overtuigendere phishing-mails dan voorheen schrijven en scannen naar kwetsbaarheden binnen een extern openbaar bedrijfsnetwerk. Andersom geldt AI juist als wapen tegen infiltratiepogingen en kan deze technologie opmerkelijk gedrag sneller detecteren dan een mens zou kunnen.

Deze conclusies reflecteren die in het 2024 CrowdStrike Global Threat Report, dat tevens aanstipt dat aanvallers tegenwoordig beter hun sporen wissen. Het verwijderen van datalogs en het overtuigend vermommen als legitieme gebruiker gelden als tactieken die steeds vaker voorkomen. Het maakt het voor klanten volgens Dell en CrowdStrike aantrekkelijker om geïntegreerde oplossingen af te nemen, zoals het nieuw geïntegreerde aanbod van beide partijen. Dit zou gelden voor alle organisaties, van mkb’ers tot enterprise, waarvoor het tweetal een divers aanbod beschikbaar heeft.

Lees ook: CrowdStrike: Cloud intrusion maakt enorme sprong