2min

Volgens Aviatrix bestaat er een security-gat tussen virtual machines (VM’s) en Kubernetes. Om die reden biedt het bedrijf een doelgerichte firewall die beide typen workloads ondersteunt.

Distributed Cloud Firewall for Kubernetes, aangekondigd tijdens KubeCon/CloudNativeCon 2024, integreert met het bestaande networking-portfolio van Aviatrix. Er ontbrak volgens het bedrijf nog een oplossing die VM’s en Kubernetes gezamenlijk voorziet van network security zonder dat er continu updates voor nodig waren door een schaalverandering. Het nieuwe aanbod zou juist automatisch mee kunnen schalen met de activiteit binnen een netwerk. Daarin komt het overeen met de algemene versie van Distributed Cloud Firewall.

Tip: Solo.io onthult Spotlight developer portal voor grote bedrijven

Geen veranderde werkwijze nodig

Teams gericht op het cloudnetwerk van een bedrijf en security-afdelingen hoeven hun werkwijze niet te veranderen met de nieuwe firewall, aldus Aviatrix. Wel kunnen zij met deze oplossing voortaan appdevelopment-teams bijstaan met een specifieke oplossing.

De algemene doelstelling van Aviatrix is om Kubernetes-adoptie te vereenvoudigen, waarbij security niet kan achterblijven. Er zijn aardig wat kwetsbaarheden te bedenken bij deze tak van sport, met configuratiefouten als meest vooraanstaande oorzaak. Wel biedt Kubernetes met elke nieuwe versie steeds meer security-integraties, maar om volledig binnen de bestaande verdedigingslinies te vallen van organisaties, willen partijen als Aviatrix hun dekking tevens verbeteren.

Ook Rob Strechay, Managing Director en Principal Analyst bij theCUBE Research, stelt dat Aviatrix’ nieuwe aanbod een belangrijke toevoeging is. “In tegenstelling tot andere Kubernetes-specifieke network tooling-oplossingen, staat Aviatrix operationele efficiënties toe en vereenvoudigt het security voor zowel virtual machines of container-gebaseerde applicaties die momenteel op multicloud-basis worden ingezet.”

Lees ook: Sonatype’s SBOM Manager maakt van statische ‘inventarislijsten’ uitvoerbare acties